Hitta rätt foder för din hund

Det är inte alla hundar som är kräsen då det kommer till foder men visst finns det hundar som behöver ett foder anpassat för just den hund de är. En valp får naturligtvis foder anpassat till valpstadiet. En aktiv hund får ett foder som är anpassat för detta.

Om en hund börjar bli överviktig så kanske man behöver sätta den på en speciell diet och framförallt titta över om man ger dig en massa annat som kanske gör att den går upp i vikt. Likaväl som vi männiksor behöver specialanpassad mat så kan hundar behöva detta.

För att veta vilket foder som passar bäst så finns det en foderguide som man kan göra för att säkerställa att man få rätt foder till sin fyrbente vän. Det gäller att hålla koll på sin hunds vikt och hur pass aktiv som hunden är. En aktiv hund kan behöva ett foder som tillgodoser alla de behov som uppstår vid mycket aktivitet. En hund som inte rör sig lika mycket behöver en annan typ av foder. Näringsämnen är viktiga i ett foder och det kan skilja sig mellan olika hundar vad man behöver för typ av foder.