Ha kul med hunden

shutterstock_91777145

En av de bästa sakerna med att ha en hund är att man får en vän för livet. Du har en kompanjon som alltid vill spendera tid med dig. Du och hunden kan ha väldigt roligt tillsammans där ni också får chansen att röra på er, träna och vara utomhus.

Spår

Hundar med jaktinstinkter brukar vara väldigt lättlärda när det kommer till spårning. Det ger er trevliga dagar i skogen och hunden får lära sig hur den ska följa dina kommandon. Du får alltså en ännu mer tränad hund på köpet. Ett enkelt sätt att börja är att gömma hundgodis på ett litet område och be hunden spåra upp det. Använd enkla och raka kommandon när du ber hunden söka, så den kan koppla ihop letande med dina ord. Var alltid redo med mycket beröm!

Vardagslydnad

Att träna hunden att förstå de vanligaste kommandona ska inte bara tränas i hemmet. Hunden lär sig saker annorlunda. Om den lär sig att sitta när du säger till men ni tränar bara i huset, kommer den inte alltid att förstå att den ska göra samma sak när ni är utomhus eller i ett annat hus. Man måste träna på samma ord på flera platser för att hunden ska lära sig. Vanlig vardagslydnad ska börja tidigt och om tio år ska hunden fortfarande få beröm när den gör rätt.